大概9:10pm入座,坐咗一阵就一次叫咗两碗糖水,咁甜品黎讲佢都算稍为偏贵,咁唔紧要啦又有第二间。坐咗大概20分钟左右,一直都冇野食,可能慢工出细货啦唔知咁我就继续等等到9:40时终于出现第一碗杨枝金露意式凉粉,唔特别好食,芒果底唔冻,最入面有个唔系雪糕嘅芒果冰,实净嘅唔绵,可以降到下温,咁我个朋友就叫咗另一碗荔枝冰露,因为本身行街行到好热就想食啲冰降温,但其实食咗30分钟冷气咩热都散晒然后佢就一直等,等呀等,等到9:50都未有。大佬我知好多人食糠水系想吹水,但前提系要有糖水食,唔系净坐你可能话老细想俾个借口大家坐耐啲倾下计,咁你都可以同我地讲声制坐需时,咁我如果唔系想坐太耐嘅可以唔食呢间嘛Anyway咁我真系等唔到咁耐,就同佢讲不如Cancel啦,等咁耐咩都冇,佢话等多阵。最尾过几分钟就终于serve 到俾我地然后前后我地食咗50分钟冷气,个人已经唔再热,但个荔枝冰露劲冰,如果佢早啲serve我地嘅话系优点黎嘅,但最尾佢食到震晒,因为直系劲冻。味道正常,啲冰都系好实净,用匙系扒唔开,要用叉,但就真系等到燥

2021-08-11
$60 (宵夜)