2014-05-11
系尖东行往红磡的天桥上,想起早前同事介绍过的「粒粒朱古力鸡蛋仔」,就问男友有无听过:「你知唔知红磡有档买朱古力鸡蛋仔好出名架,一粒粒架」,「乜有鸡蛋仔唔系咩?」,「我指鸡蛋仔入面有一粒粒朱古力系入面呀」,「乜有鸡蛋仔系一patpat咩 哈哈哈哈」...... (串咀 =v=|||)无错,呢间妈味鸡蛋仔出名在于内馅,鸡蛋仔包住一粒粒朱古力,而唔系纯粹用朱古力色既蛋浆整成的「渣流滩」。人未行到已经闻到鸡蛋仔香,未见到招牌已见到人龙,即使无认真search过地址,都知道就系这间,果然出名啊。由于净系买鸡蛋仔,厨房又有几个炉,所以唔洗等好耐就有得食啦∼拎上手香喷喷,每粒鸡蛋仔有好多溶左既朱古力,而且比较实心,好足料,好好食呀,坚系朱古力鸡蛋仔!
由于净系买鸡蛋仔,厨房又有几个炉,所以唔洗等好耐就有得食啦∼ 拎上手香喷喷,每粒鸡蛋仔有好多溶左既朱古力,而且比较实心,好足料,好好食呀,坚系朱古力鸡蛋仔!