2018-02-11 380 浏览
虽然我哋成日去唔同嘅餐厅,但系对于某啲餐厅总系有情意结,可能系有特别意义,又或都系特别好味。尖沙咀Amina Modern European就系两样都系,最啱生日,周年庆祝。知道佢搬咗去海港城对面同出咗新Menu,如果M佬有主厨咁细心同一丝不苟,你话几好呢。自家制面包配特式酱3款自家制面包嚟到暖笠笠,入口香脆,就咁食都好好味。如果想特别啲,可以点埋特制嘅干蕃茄酱同洋葱酱!意大利风干火腿配冻梨汁意大利风干火腿肉味香浓,就咁食就比较咸,配埋脆卜卜饼干条,就啱啱好。饮埋冰冻梨汁,清凉润喉,中和返啲咸味。额外追加:法国生蚝生蚝即叫即开,肥美厚身,鲜甜多汁,入口即溶。轻炙北海道帆立贝刺身级北海道帆立贝非常厚肉,表面轻炙,烧到半生熟,外脆内软,肉质鲜嫰。配埋三文鱼籽同椰菜花鲜奶泡沫,提升鲜味!最钟意底层嘅有机藜麦,味道清新,够晒健康!M9和牛他他M9级和牛切成粒状,再配上黑鱼籽同金箔,好矜贵。味道比平时嘅牛肉他他较浓,配埋自家制香草饼干,就啱啱好。龙虾浓汤龙虾汤香浓,非常足料!旁边仲有炒过嘅龙虾籽,加埋黑椒粒,无得弹!香煎法国鹅肝鹅肝照旧好厚身,煎到金黄色,油脂味丰富,配埋黑醋同炸,巧妙咁化解鹅肝

额外追加:法国生蚝
生蚝即叫即开,肥美厚身,鲜甜多汁,入口即溶。

香煎法国鹅肝
鹅肝照旧好厚身,煎到金黄色,油脂味丰富,配埋黑醋同炸,巧妙咁化解鹅肝嘅油腻,好有层次感。

黑松露温泉蛋
68度慢煮有机温泉蛋,质感好滑,配埋芝士同黑松露,锦上添花。

番石榴雪葩
食前菜都食到我哋好饱,所以最后一道前菜,就系番石榴雪葩,味道冰凉香甜,仲可以清清之前嘅饱肚感。

香煎智利鲈鱼
鲈𫚧鱼煎得啱啱好,肉嫰多汁,好似我啲皮肤咁滑,鱼皮仲系香脆可口,正。

红酒烩和牛面肉
用上红酒72小时慢煮而成,牛面肉非常腍身,牛味浓郁,伴碟嘅炒野菌一样出色,非常香口。

草莓慕丝
慕丝打得好滑,士多啤梨味浓郁,同开心果粒,红桑子同蓝莓好爽。
草莓慕丝

吃完甜品之后,店员奉上雪影朱古力同自选咖啡或茶,为呢餐画上完美嘅句号。
雪影朱古力+自选咖啡或茶

(记住Like同Share畀朋友)

2018-02-10
雪影朱古力+自选咖啡或茶