2024-11-28
今日陪契妈覆诊,之后就系将军澳附近食啲野休息下,黎到呢间餐厅,楼面面积都好大,坐得都几舒服。首先我地叫左个小食,班兰咖央多士,呢个非常香脆可口,中间一层牛油同咪咖央酱,食落非常满足,非常滑溜。必食之选。😋随后再叫多个二人餐$248,首先就系无骨海南鸡(例牌),真系完全去骨,食落非常放心,老人小朋友都岩食,点咪三式酱食更加野味,而且好林,容易入口。唔会好肥,女士们食得安心。第二碟美食系樱花虾柚子沙律,柚子系主打,再加啲配菜同酱汁,食落非常开胃。味道唔错,柚子唔会酸。第三碟系五彩自家手打虾饼(2件),卖相十分丰富,有好多星星脆脆系面,睇见都唔舍得食,要相机食先。食落香脆可口,比较厚身同干身,炸到金黄十分有口感。点咪酱食令味道更加提升。最后一碟系马拉盏通菜,呢个清清地都好好味😋,味道岩岩好。唔错值得一试。套餐再配咪两碗油饭,粒粒甘香,真系好满足。饮品方面就选左美禄哥斯拉,面头好多脆脆,朱古力味甜到入心,好好味。另一杯系冻青柠红茶,非常清新清爽。唔会好甜。
套餐再配咪两碗油饭,粒粒甘香,真系好满足。
另一杯系冻青柠红茶,非常清新清爽。唔会好甜。