2016-11-01 1365 浏览
今日难得入屯门,兴致勃勃谂住去食鸡煲,点知未食已经一肚气。佢门口写住开到凌晨三点,咁我十一点半入去谂住无问题啦,坐低其中一个待应拎左张任食既配料纸同调味盘放低就行开左。调味盘其中一个装葱既兜系得几粒葱,咁当然同佢讲叫佢加啦,换来一句,下要葱呀?我真系莫名奇妙,好我算,继续画野食。画完落单,等等等,等左15分钟有啲唔对路,因为见到后面个枱八个人入面,有两个系著住制服,一问其中一个待应话,下我地食紧饭。噢真系对唔住!原来系我阻住你地食饭。120分钟任食,15分钟后我一问之下先知原来我要等员工用膳后先入去煮。原来120分钟系包括60分钟员工用膳,我地得60分钟食。当然我最后梗系起身走人,嗌左支大蓝妹饮左两杯仲有半支未饮都算,当$28买个教训。
今日难得入屯门,兴致勃勃谂住去食鸡煲,点知未食已经一肚气。