2007-12-08 6 浏览
前日同一大班同事去食LUNCH,本来念住去对面间泰国菜馆(金不换),点知有个同事话想食日本嘢,咁咪改去E间啰! 我地一行六人入到去,被安排座左入去D房仔入面,起初念住都好呀!静D!点知除左带我地入去之后,个待应放低左个餐牌同杯茶之后,就无再入过黎,我地想叫嘢食,等左成十分钟都无人黎,最后我地为有行出去叫人入黎写嘢,服务一般都算!全个餐牌无咩选择,只有8~10款套餐(无散叫)而且o个8~10款,有5款系鱼生,3款系牛肉,选择好小!又话说系叫嘢食期间,发生左件罗生门o既事,话说我地叫左个伊势定食,但系我其中一位同事唔食鱼生,所以我同事好清楚问其中一个待应个仁伊势定食有D咩,个待应话有鱼生、天妇罗、汤同鸭胸,个同事二话不说就要左E个餐,念住将D鱼生比其他人食,点知...个餐黎到简直吓一惊!!!个餐黎到同个待应讲o既好大分别,原本个餐系鱼生饭,而且并无天妇罗而鸭胸呢,原来只得五点(系!系点呀!)用黎伴大豆芽做前菜,除左个汤之外,同个待应讲o既有好大出入,我地当然有同个待应姐姐理论啦,其中一个我睇系新黎o既话肯帮我地换过,但系当佢走左无几耐,有个主任级o既呀姐入黎话厨师已经煮左无得换,重叫我地睇清楚先叫,我地话头先个待应姐姐唔系讲系鱼生饭,个主任级话系我地听错,激死人啦!我就就同事超惨!$120只系饮左人个汤同几条大豆芽!