2011-10-10
从朋友推介得知这间重庆烧,一直都想揾个机会黎试下。几日前刚好与女友揾嘢食,于是就黎左呢度试下啦!首先黎左个烤羊架,香料既香味,加上烧得刚刚好,香而不韧,味道不错。再黎左个烧肉眼根,由香料带出猪肉味道,算系OK,然后叫一个蒜烧蚝,相当好吃。跟住叫左一堆烧蔬果:烧菠萝,唔会烧得太干,咬落仲好juicy,菠萝够新鲜。烧翠玉瓜,烧茄子,烧鸡脾菇,都有水准。好啦,赞完轮到提出要改善既地方:1.食烧烤无水供应,唯有饮其他野。啤酒价钱还可以,其他饮品略贵。2.我仲叫左烧7吋海虾,烧大眼鸡鱼。呢两种烧烤食物我系第二度食过好正,所以好期待,点知......唔知点解,两样食物都无左鲜味;烧海虾味道淡,系得个壳烧得靓,无用!烧大眼鸡鱼,翻开鱼皮有水出,好明显烧之前用其他方法加热,完全无左鱼味。3.等既时间好耐,但部份食物用取巧方法加热再烧,我估系做唔切要省时间,吃不出烧烤的精粹,失望!整体黎讲,中规中矩!
好啦,赞完轮到提出要改善既地方:
整体黎讲,中规中矩!