2011-11-21
同事生日,于是决定LUNCH去食贵D。由于之前都黎过金田呢度食放题,觉得OK,于是LUNCH再黎食。11点几打电话黎订1点台。结果1点10分先黎到,一黎到就带到位,真系留左张台系度,唔错。由于迟左黎,所以一坐低就咋咋临叫野食。叫左个豚肉猪骨浓汤拉面,个餐有沙律,小食,面豉汤,两件吞拿鱼军舰,同甜品。约5分钟后先上沙律,一般沙律酱+生菜既沙律。系食完沙律后5-10分钟上菜我既食野习惯系会有汤饮汤先,所以一黎就饮面豉汤先。面豉汤好一般,而且味道偏咸,不过够热。个小食系类似鱿鱼咁既肉,烟烟UN UN咁几好食,味道都唔错。吞拿鱼军舰上面既吞拿鱼好普通,好似系罐头算拿鱼撩出黎舖上面咁上下,无特别。主菜既猪骨汤 - 一饮完第一啖汤既感觉系 --- 完全无猪骨味。唔香之余又无咩味,搞到要落七味粉,本身都唔系好钟意食拉面落七味粉,但真系无味。D面质地都还OK,都有弹牙FEEL。豚肉有四大块,不过食落好鞋。最后食鸡翼,出面佢D味其实OK,但系完全唔入味,好明显只系出面系咁意上左调味料就煮。龙吟虎啸一番之后,唔系,系龙吞虎咽之后,大家齐齐食甜品。都几有红莓味,唔错。最后讲下硬件,呢度环境唔错,餐厅系长方形

同事生日,于是决定LUNCH去食贵D。
11点几打电话黎订1点台。

由于迟左黎,所以一坐低就咋咋临叫野食。

约5分钟后先上沙律,一般沙律酱+生菜既沙律。

系食完沙律后5-10分钟上菜
豚肉猪骨拉面餐
我既食野习惯系会有汤饮汤先,所以一黎就饮面豉汤先。
面豉汤好一般,而且味道偏咸,不过够热。

D面质地都还OK,都有弹牙FEEL。
豚肉有四大块,不过食落好鞋。

龙吟虎啸一番之后,唔系,系龙吞虎咽之后,大家齐齐食甜品
红莓蛋糕
都几有红莓味,唔错。

最后讲下硬件,呢度环境唔错,餐厅系长方形,门口系中间,入左去之后再分两边行,
两边都有大玻璃望出街,夜晚加埋灯光都应该唔错。
D waiter既服务态度就认真一般,
我食完果阵个甜品放左上垫台纸上面食,仲"不"紧黎食既时候个waiter黎收只碗,
佢连纸带碗咁样拖走,当然连我食紧既甜品,同埋仲满既茶杯都拖走埋,
佢唔帮我拎番出黎都算,又sorry都无讲,我要自己好急咁拎番,佢就若无其视咁照执野,真系好搞笑。

总括黎讲其实都算几差,唔系系咪因为呢度唔擅长熟食,
因为之前夜晚黎食放题既食物质素系OK的,唔知点解午市搞到咁。
但系同事食既鱼生饭就好似唔错。

如果只系计今次黎讲,以食物质素再加上价钱其实够我俾个"差"佢,
但系以之前食过另一个午餐"网烧牛扒饭"同晚市放题黎讲其实系唔错,
所以我今次俾个"OK"佢,希望佢样样都做好D啦,因为话哂其实都唔算平,
收得呢个价钱应该可以再好D。