2020-05-25
今日落雨,原本想户外活动都取消了。有咩做?惟有又同肥妹食食食🤣商场行咗阵,肥妹钟意食台湾嘢,就入去试吓啦。明白限聚令分隔措施嘅实行,但侍应带我俩到一张枱,系用一大堆纸箱货物放喺我哋侧边嘅枱面,用嚟分隔住再隔离𠮶张枱,因为觉得啲纸箱唔太干净,所以感觉唔良好!之后,简单叫咗2个下午茶餐,盐酥鸡(跟米粉个餐不用加钱)到咗,份量不多,但味道不错👍炭烧乌龙珍珠奶茶,跟餐加$8忘记叫少冰,奶茶好快已淡了,但味道都可以😄茉香绿茶,跟餐不用加钱。都真系几香茉莉花味,甜度亦适中👏麻辣双丸米粉$37肥妹最钟意食辣😅所以实会叫辣嘢🤣唔... ... 个汤底系辣,但又唔系好麻嘅味道,米粉系新竹米粉类别,佢钟意❤️。牛丸、猪肉丸都系唔够爽口,而且猪肉丸比较淡口,一般般啦🤨鸡翼捞公仔面$29我最爱平价之选🤣都真系几细碗,不过$29想点吖🤣味道都几好的,公仔面不会过咸、油腻😋食物一般般啦,但是侍应们嘅态度都麻麻。首先啲侍态度都是冷口冷面,再者我哋每食完一样食物,侍应永远系「摄」咗只手入嚟加成个身躯「挨」咗入枱先问我哋仲要唔要,搅到肥妹系咁侧身避仲要皱晒眉头😟
炭烧乌龙珍珠奶茶,跟餐加$8
忘记叫少冰,奶茶好快已淡了,但味道都可以😄
茉香绿茶,跟餐不用加钱。
都真系几香茉莉花味,甜度亦适中👏
麻辣双丸米粉$37
鸡翼捞公仔面$29