2018-09-10 208 浏览
呢排不停下大雨,今晚要去尖沙咀搞掂少少嘢,想起the one附近快快手手食餐饭,谂起the one后面有呢间拉面店,平时好多人排队,今日收工时间比较早,所以立即去试一试睇下系咪咁值得咁多人排队~因为我先到,男友仲未到所以餐厅话唔可以安排座位俾我入去先等,要齐人先可以入座原来系咁所以就成日都咁多人排队..外面又热又好想落雨咁...系排队时侍应已经比咗菜单我点,第一次就食佢个招牌拉面啦~炙烧豚肉味玉拉面,男友点咗炙烧豚肉味玉紫菜拉面~呢二个拉面有咩唔同呢..就系佢多咗个紫菜XDD (好烂呀..!)汤底,可以比客人自选味道浓淡~面质都可以比客人自选软硬~我觉得食完之后最好食系块炙烧豚肉~真系好厚肉好juicy~不过成个拉面嘅味道就有点儿逊色,个汤底好淡(明明我系拣浓味)~如果个汤底可以多啲猪骨香味就好~另外再点多一个煎饺子~呢个煎饺子都唔错,脆脆地个口感几好~其实呢间嘢可以再进步一点,同埋安排客人坐位好一点就好啦~都可以话系尖沙咀快食之选~如果唔洗排队的话都ok~

炙烧豚肉味玉拉面
炙烧豚肉味玉紫菜拉面

另外再点多一个煎饺子~
饺子

呢个煎饺子都唔错,脆脆地个口感几好~

如果唔洗排队的话都ok~
2018-09-05
  • 煎饺子