2012-06-25 10 浏览
上星期六同老婆去海港城行街, 行到差唔多晚饭时间, 又要伤脑筋谂食咩.海港城实在太多人, 所以一心谂住转移阵地. 又因为天时暑热无乜胃口, 突然好想食捞檬, 于是主力search 尖沙咀越南o野. 最后决定去呢间PHO24. 稳阵起见, 先打去book定位.准时7:30出现. 大约只有一半full. 好奇怪, 成个i-square d 餐厅都偏静, 不过o甘都好, o岩晒我地呢d奉旨唔等位o既人.餐牌选择唔算少, 沙律小食拼盆檬枌面饭咖哩猪牛羊鸡样样有, 仲有set. 2人set 要3旧几, 唔算太贵但我谂我地食唔晒. 散叫要o左个鲜虾猪肉米纸卷, 越式炒通菜, 另外我要炸虾饼捞檬, 老婆就要蟹肉蕃茄鲜虾汤檬.先o黎米纸卷, 无乜味, 要加大量鱼露先ok.通菜有d老, 同埋我个人认为通菜如果唔用虾酱炒, 好食极有限.捞檬几好食, 不过始终都系低技术o野. 虾饼ok, 有虾味够香亦唔油腻.个汤檬就认真麻麻. 主要死因系个蟹肉味太假, 假到令人有唔开胃o既感觉.Overall 食物算系不过不失. 但价钱一d都唔平, 两位埋单$260. o甘o既价钱, 我谂我下次会选择试o下呢个商场其他餐厅

先o黎米纸卷, 无乜味, 要加大量鱼露先ok.

Overall 食物算系不过不失. 但价钱一d都唔平, 两位埋单$260. o甘o既价钱, 我谂我下次会选择试o下呢个商场其他餐厅.
2012-06-23