2020-07-08 150 浏览
今日约咗个friend食饭去咗观塘食晚饭,佢推介系工业中心嘅潮州菜食打冷,此店在工业大厦内要穿过停车场或者电梯口先可以去到,有啲难找。我哋点左卤水拼盘,二人可以叫小份,拼盘里面有鹅片,墨鱼,红肠,猪耳猪大肠及豆腐,卤水味道不错,不至于死咸,可惜鹅片太肥,位置不对,猪肠清洁不太好有点猪味,猪耳整体太肥,又不够爽口,随碟的辣油,又不香又不够辣。另外点的蚝仔粥,蚝仔非大只爽口及新鲜,但汤底欠了方鱼的味道!此店仲有其他选择,会有好多前菜有优惠推介,芝麻鸡,咸猪手,串烧或者甜品等等...值得一赞食物选择很多,各有特色,非常适合下酒。今次就冇试,所以唔清楚水准如何,此店价钱尚算公道,但味就道一般般。
2020-06-24