2021-01-01
泰妹餐厅烧猪颈肉泰式煎蚝仔饼泰式炒金边粉价钱💲: $88/ $108/ $98好味程度😋: 3.3/5服务🍴: 3.6/5环境🗾: 3.6/5性价比🥢: 3.6/5回头率😚: 3/5-来到新一年梗系要继续介绍下适合多啲人去的餐厅啦。之前就去左观塘的泰妹餐厅,食下佢地的夜晚。个日平日夜晚超小人,成间餐厅得2-3张枱有人😨 -我地叫左烧猪颈肉,呢个都ok,烧得啱啱好,有小小㶶边😬系好典型的味。我觉得一定要点个个酱,用鱼露,辣椒整,好惹味刺激😚 份量唔多,正正常常-第二样系泰式煎蚝仔饼,呢个系用左超多蛋浆包住啲蚝仔去炸,不过就冇咩粉浆既😌啱晒我好怕超多粉浆的蚝饼。 炸到金黄色,蚝仔份量唔孤寒,啖啖都有😎就咁食有小小淡,点下个甜辣酱会好啲😜 不过唔好处系佢太油,好似旧海绵咁吸晒油,真系见到个底超多油🥵-最尾仲有个炒金边粉,卖相系我最钟意有个蛋网包住个款🤩一打开都热辣辣。入面好多豆腐干😂 虾有几只咁,但唔系好大只。整体食落有啲单调,我觉得调味可以重手小小🧐 都系一般般,系正常酸味味咁。整体我唔会再拣呢间,我觉得观塘有更好选择,但唔难食的🤨
烧猪颈肉
泰式煎蚝仔饼