2019-01-12
每次路过鹿角巷见到成条人龙都会吓到窒一窒之后放弃排队😂今次终于下定决心冒住汗排左条超长嘅人龙👯♂️👯♀️. 黑糖鹿丸鲜奶 $28✅本身我系个几怕甜嘅人,见到佢个饮品冇得嗌减甜度个心惊一惊😰好彩其后饮成杯都觉得甜度适中接受到,黑糖味亦较浓,而珍珠自觉几烟韧有加分❎可能因为排得耐好热,于是就谂住杯涷饮会好凉快,点知饮落去完全冇冰嘅感觉,感觉上系因为人龙好长所以预先整好咁。对比起平时饮开黑糖奶茶,可能因为鲜奶味较淡所以唔太啱口味😕整体评分:6.5/10.皇家9号奶茶(加珍珠)$30✅依款奶茶睇落同普通珍珠奶茶虽则冇乜分别,但系佢嘅茶味比我想像中更加酣香😽,对比黑糖鲜奶𠮶种鲜奶过淡嘅感觉,依款皇家9号奶茶嘅茶香对比起来就令我更回味无穷,令本身攞住黑糖鲜奶嘅我不断从CM手中抢杯奶茶过嚟😝不过就卖相而言就普通左少少🤔整体评分:7.5/10.鹿角巷 (尖沙咀)尖沙咀弥敦道27-33号良士大厦地下F舖.#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #couple #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #h
黑糖鹿丸鲜奶 $28
整体评分:6.5/10
皇家9号奶茶(加珍珠)$30
整体评分:7.5/10
鹿角巷 (尖沙咀)
尖沙咀弥敦道27-33号良士大厦地下F舖
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #couple #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #美食 #情侣 #吃货 #鹿角巷 #珍珠奶茶 #黒糖