2017-02-11
见有好多好评,于是带著期望专程去食晏,点知失望而回。叫左个lobster roll套餐,除左个主题包,仲包左汤同沙律,承惠$198再加一。先黎个沙律,系基本沙律菜加上油醋汁。d菜新鲜清洁,但个汁好重油味,盖晒醋味,食到我一口油,好想放弃。但唔想浪费食物,所以照食晒。餐汤以一个好细嘅杯盛载,大概半满,直接用杯仔饮,如果计份量,我觉得大概系三汤匙左右啦。份量其次,问题系个汤味道好淡。到最重要嘅龙虾roll嘞,外面系一片牛油多士包住好多龙虾肉。个包好香牛油味,但d龙虾肉肉质就麻麻地。另外用$10叫左杯苹果汁,虽然加左好多冰令到个苹果汁超淡味,但卖相系好靓嘅,咁$10咁平,仲想点?我在香港同日本都有食过唔同店嘅龙虾包,呢度嘅唔系特别好食亦唔系特别平,暂时谂唔到自己再帮衬或者要推介比朋友嘅理由。