2017-08-12 393 浏览
放假有多揾日食嘅好时间嗱 今日去咗yoho town揾食, 见到有间越南菜我哋就入咗去, 间嘢位于一条扶手电梯嘅上面部分位置有d热,可能系扶手电梯下面入口嘅关系, 所以我哋一路食都一度有啲风吹入嚟, 环境当然有少少扣分啦!啲嘢食先我带咗素菜米卷, 火车头河同埋鸡丝河。 米卷一碟有六个,加上啲配料真系多到爆晒出嚟, 俾人感觉好抵食。但系之于两个粉就麻麻地啦, 尤其是玩鸡丝河,唔知点解会有阵味, 好似河粉嘅味,但又似系啲鸡嘅雪腥味,有d难接受。 火车头河粉嘅份量唔知系咪系lunch set嘅分量相对比较细,如果一个肚饿嘅男人食可能未必够饱。加的服务员唔知系咪全部都系新人, 佢哋好似有啲惊惶失措嘅样😂😂
素菜米卷,火车头河,鸡丝河