2019-08-16 436 浏览
慈云山中心基本上一有新餐厅都会排长龙,今次等左一个月左右,无再排长龙,我先去试下呢间熊猫小云呑。.虽然叫熊猫小云呑,但系餐厅提供嘅食物种类都几多,当然有小云呑,仲有米线、凉皮、各式各样嘅小食同茶饮。.我地两个人total叫左五样野食:1 & 2) 猪耳仔凉皮 (BB辣、走辣)呢到用嘅凉皮唔系透明状嘅薯粉,系好似刀削面咁嘅白色宽面,咬口无咁好食。另外,个调味偏咸,但系但凉皮又唔入味。猪耳仔就正正常常,整体黎讲,好一般。3) 清汤云呑 (小棠菜) 10粒呢个几好食,唔错,下次可能会配面当主食。4) 蜂蜜芥末鸡翼 3只鸡翼炸得唔错,食落都有肉汁。不过,见到个阵滴哂汗,因为个蜂蜜芥末酱得好少,系炸完个鸡翼唧上面,有同无无咩分别🤣5) 桃味茉莉花茶 饮落几清,用黎解辣唔错,但系我觉得个桃味好人工,唔系好夹,就咁清茉莉花茶可能好啲。整体食物水平一般,因为无人做店面,餐厅卫生情况一般,座位安排都有啲混乱,下次再食都只会叫外卖。
我地两个人total叫左五样野食:

1 & 2) 猪耳仔凉皮 (BB辣、走辣)

3) 清汤云呑 (小棠菜) 10粒
呢个几好食,唔错,下次可能会配面当主食。

4) 蜂蜜芥末鸡翼 3只

5) 桃味茉莉花茶