2021-05-02 997 浏览
今日同男朋友去咗屯门市中心嘅名点屋食点心,我哋等位都等咗20张枱大概都有半个钟。我哋两个人叫咗六样点心总共$215。小编觉得整体来讲都系一般般但系点心都非常之热辣辣,但系点心嘅味道就比较普通。首先嚟嘅时候第一样点心就系脆皮叉烧包,我同男朋友觉得脆皮比较少,虽然个包好大个但皮多馅少但系面包都比较软熟唔系硬身的之后呢就嚟咗韭菜饼,呢个系成餐我觉得最好食嘅一样野因为佢够脆口同埋好热都比较新鲜嘅感觉但系韭菜味呢就比较冇咁浓之后呢就嚟左叉烧粟米肠,我哋都觉得唔太好食因为叉烧嘅份量实在太少而且肠粉皮实在太厚。小编极度建议大家唔需要尝试之后一阵食点心嘅部份啦㖞,首先呢就嚟咗虾饺都好正常,虾肉都非常之满足嘅,唔会无咩虾但皮都属于厚身之后呢就食咗烧卖,烧卖唔错,唔质感唔会太硬同埋太多肥肉最后都想我哋直接左小笼包啦,呢个小笼包一定唔系店舖自己整嘅感觉而系似攞货嘅感觉,同埋个皮呢都非常之厚,肉都唔算太多,我觉得有阵时喺惠康百佳买嘅都比佢好食
之热辣辣,但系点心嘅味道就比较普通。
脆皮叉烧包
韭菜饼
叉烧粟米粒肠粉
虾饺
之后呢就食咗烧卖,烧卖唔错,唔质感唔会太硬同埋太多肥肉
烧卖
小笼包