2022-01-09
疫情下收紧左餐厅食饭人数,3人行好难揾到可以坐一枱既餐厅,呢间加洲pizza未试过,又可以坐3个人1枱,就约埋朋友一齐食个下午茶啦。下午时间大把位,安排我地坐卡位,但天气太好,d阳光照晒入黎又热又残眼,于是要求调返左中间d位好了。好开始叫野食,叫份pizza,阔面同小食薯条,薯条用蒜香牛油酱,薯条系粗薯有薯味,新鲜炸的,唔会炸得好透,ok。蒜香大虾青瓜阔面,份量偏少,真系1人1啖都无晒,可能有青瓜既关系出好多水,无乜酱汁,有蒜香味,有7只虾仔,我觉得麻麻地。主角pizza到,个pizza放左好菜,个批本身无乜料,系有鸡肉同牛油果,菜系后加落去食果阵都分开晒,当沙律咁食,值得赞既系个批边香脆得黎内里松软,带少少甜味,剩食个边都唔会好dry,有d咖哩汁点下就正啦。可能今次嗌既野本身唔太好食,其他未试唔知,有机会可以再试下既,整体算不过不失。