2012-06-04 15 浏览
晚上出海 chok 墨鱼,所以一早来了西贡行下先!tea-time 见到理间大门口放左好多明星相,心想应该食物质素唔错,就食佢啦!入到去位都未揾,已见到明口排长龙叫野食,醒目既我第一时间叫男朋友出去排队买野, 我负责揾位。虽然系星期六,但唔难揾位。食店系要自己出去排队点餐 (叫𩠌) -->煮好有专人送去你座位--> 开单 --> 食完先拎张单出去柜台付钱..所以最好一人排队;一人揾位, 再用电话联络落order..嘻 (上图) 男友叫左:猪肠﹑猪红﹑ 韮菜面 $32 -->三样𩠌都好味,不过我觉得价钱就唔系好低食,因为原来 ”猪肠” 唔系当一款𩠌咁买,系要当一碗 “猪肠面” $23 咁买的。 即叫一碗 “猪肠面” $23 + 两款𩠌猪红 $5﹑ 韮菜 $4 = total $32…成碗面只得四旧猪肠..好贵呀! 不过话洒系西贡游客区,价钱都系咁上下啦!(下图) 我叫左:猪红﹑猪皮粗面 $19 -->猪皮都算入味, 可惜系硬身的, 我钟此依软身,所以比洒男朋友食 (其实好多粗面我都比埋佢食,所以睇相见佢个碗份量好多啰..哈哈~ 错觉) 。而我觉得
晚上出海 chok 墨鱼,所以一早来了西贡行下先!

(上图) 猪肠﹑猪红﹑ 韮菜面 + (下图) 猪红﹑猪皮粗面

) 。而我觉得 d 汤好 “结”..好似落左好多生粉水打结左咁..dislike

整体理讲,服务﹑环境都OK,食物份量都叫大份,汤底再稀 D 会好好多 。
2012-06-02
$25.50