2018-08-20
因为团购见到有$168 一位优惠所以就去咗辣蟹庄度食蒸气火锅。去呢度食嘢系要订枱嘅,所以如果各位想要去边度食记得要订枱啦唔系嘅话就会冇位。 咁今次我哋两个人食其实都好饱。因为团购就会送上海鲜拼盘,而且有啲食物系无限追加。海鲜拼盘,其实食物质素都还可以因为系呢个价钱好抵食。不过鲍鱼汤面见到佢哋冇去包鱼嘅内脏就觉得有啲呕心,因为拎埋佢一齐去蒸。另外唔知道啲海鲜有冇洗过,因为全部都系劲咸🤭。仲有不得不提就系每人都有龙虾。听落系咪好抵呢?但系我想话个龙虾肉系好少,个壳就真系可以呃得下人!然后追加食物方面都唔算太差,不过我就俾佢呃左啰!佢团购话有先鱿鱼但系叫食物嘅纸就冇呢项。而且个加一, 并唔系简单嘅加一。系酱油钱再加一。 哈! 咁都俾佢屈到!每人要俾多$80