2019-03-14
琴日同屋企人趁著妇女节半价优惠去左帝景酒店食buffet。不得不说,就算有半价优惠,我都觉得呢间buffet好令我失望。首先,就地理位置方面。酒店位于较为偏僻ge地方,前往酒店需要系荃湾地铁站或荃湾西西铁站搭酒店专车或转乘小巴先可以入到去。虽然话佢专车ge位置同铁路站都好近,但系由于站牌ge size比较细,所以好容易就会miss左,而且专车等候时间亦颇长,约10分钟一班,荃湾西西铁站就更系差唔多半个钟先一班。而且由于专车会先兜左去荃湾站先,所以荃湾西站几乎好难上到车。之后,就入正题啦。对于成个buffet黎讲,我ge评价系正餐唔掂,只有甜品系可以浅尝。第一,野食ge选择真系好少。几乎一行到入餐厅就已经一览无遗。系行到入餐厅之先,你会见到有个刺身bar,同埋两个雪糕ge冰柜系出面,入到餐厅ge右手边系甜品及餐饮区,前方系熟食区,前行左转一个小廊系海鲜及沙拉区,碗面同烤牛都系系个度。除此之外,就无啦。而食物水准方面,有四款刺身(三文鱼、吞拿鱼、钓鱼同一款五记得左😂)基本上d刺身感觉上都唔系新鲜juicy ge感觉,尤其吞拿鱼方面尤其干。之后熟食大多都只系暖,偏冻,而且味道唔算好,d焗蚝细
而食物水准方面,有四款刺身(三文鱼、吞拿鱼、钓鱼同一款五记得左😂)基本上d刺身感觉上都唔系新鲜juicy ge感觉,尤其吞拿鱼方面尤其干。之后熟食大多都只系暖,偏冻,而且味道唔算好,d焗蚝细到就黎睇唔到。海鲜算系最可以食🤷🏻♀️而碗面亦都系味道普通,牛就更加令人失望,唔单只无味道,而且都系冻ge。
不过甜品算系帮佢挽回少少分,甜品反而种类非常多,差唔多有十几种,而且味道都算唔错。但系如果你话用呢个价位黎到咁远食d咁ge野🤔我就觉得唔系好值。所以,呢间buffet我个人系一般,亦都唔会话特别推介🤷🏻♀️