2022-10-31 139 浏览
收工即兴的约食饭,星期六7点前入座竟然吾洗排队。Walk-in直入!食物味道我地两个人叫左两个主食(虾球炒金边粉同椰香青咖喱鸡配薄饼)、一甜品(芒果乳酪曡曡冰)同一饮品(椰香菠萝飘雪)。上菜都几快,但𩠌不太热,饮品也不够冻。虾球炒金边粉($118)摆碟几靓,口味偏淡,份量对两个人而言刚刚足够。可能我不是经常外出食饭,所以第一次食炒金边粉系用类似无花果之类的食材炒,但其实其无花果味都唔系好出,我都唔系好肯定系无花果。我认为呢个主食都冇咩特别,只是口味会比其他餐厅较淡。   椰香青咖喱鸡配薄饼($98)椰香青咖喱鸡配薄饼也是比较普通,椰汁味吾系好出,咖喱配薄饼好难唔好食。但鸡就真系差少少,吾入味,食落好似一啖鸡再一啖咖喱,有点奇怪。芒果乳酪曡曡冰($118)个个都推介嘅冰就一定要试嘅~面头嘅芒果好贴心去左核,下层Cream好好味!Creamy又吾腻。侧边嘅芒果雪糕就比较奶,食多两旧会滞,我地最尾都净左好多。但入面嘅糯米饭就好Superise,绵绵糯糯甘,成个甜品都几夹。呢个可以试!椰香菠萝飘雪($55)呢杯野好大杯,我地两个人都饮吾晒。我都几中意,椰汁味好出~反而个fd就话佢唔系好饮到椰汁

食物味道
虾球炒金边粉($118)

虾球炒金边粉

椰香青咖喱鸡配薄饼($98)

椰香青咖喱鸡配薄饼

椰香青咖喱鸡配薄饼

芒果乳酪曡曡冰($118)

芒果乳酪曡曡冰

椰香菠萝飘雪($55)

呢杯野好大杯,我地两个人都饮吾晒。我都几中意,椰汁味好出~反而个fd就话佢唔系好饮到椰汁味,菠萝味好出,同埋好酸…解释吾到。

椰香菠萝飘雪

餐厅环境

我地唔洗点等之余,都好彩有得坐窗边位,虽然冇咩景……环境装修真系唔错,打卡一流。但位同位相隔得好近,如果想讲秘密就自己谂啦,隔离位一定聼到。

打卡餐厅就预左冇咩service, 但系要加一的。只可食90分钟,自己扫QR code落单,全程除左带位同上菜ummm……就同D staff冇咩接触,真系唔多想比加一。不过值得一赞,厕所好干净!

两个人系中环食饱肚、景靓,埋单$428就系甘啦~
2022-10-29
  • 芒果乳酪曡曡冰