2024-09-19
🌟🍽️ 今日去咗半岛渔港食晚饭,而家佢哋有个超抵优惠,1蚊就可以换购一只烧鹅,切鸡或者乳猪,简直系食神降临!今晚我就嗌咗一个1蚊嘅烧鹅例牌,仲有一个398嘅套餐,里面有白汁明虾球、鲜菠萝咕噜肉同埋清蒸富贵班,真系食到我心花怒放!🌈首先,𠮶只烧鹅真系外脆内嫩,皮薄得嚟又香又脆,肉质鲜嫩得令人想一口接一口!而白汁明虾球,虾肉弹牙到不得了,配上白汁,简直系天上掉下来嘅美味!鲜菠萝咕噜肉就更加系一绝,酸酸甜甜,咬落去果汁四溢,真系好开胃!至于清蒸富贵班,鱼肉鲜甜得令人惊讶,蒸得刚刚好,完全保留咗鱼嘅鲜味,真系好正!🐟✨佢哋而家有任食火锅,只需二百几蚊一位,仲有海鲜食,真系超值!想像下,边食边煮,仲可以随心所欲选择自己钟意嘅食材,真系好过瘾!🔥🦐总之,半岛渔港真系一个唔可以错过嘅好地方,无论系优惠定系食物质素,都令我好满意!下次一定要再嚟!💖