2022-03-29 14 浏览
今日收工经过闻到阵阵嘅香茅味,突然间想起去越南旅行嘅记忆,每年都去几次,疫情无得去,唯有食个外卖解乡愁。于是就走咗入去买外卖。见到有老公嘅最爱河内🍅番茄牛腩饭,又有我嘅最爱嘅越式猪扒饭🐽,仲有个炸虾饼🍤可以追加,仲有一定要饮嘅珍多冰同埋咸柠七🥤。毫不犹豫地同职员落单,职员有礼又快手,等左一阵就已经攞得。我仲见到好多OL嚟买外卖,可能佢地同我一样,用美食嚟唤醒旅行嘅美好。番茄牛腩饭啲番茄酸甜汁夹埋又香又淋嘅牛腩,又软又易入口,送饭一流👍🏻。越式猪扒饭啲猪扒keep到水准,又淋又有肉汁配埋啲炸蒜同葱油,将附加嘅豉油淋喺饭上面香口又惹味😋。小食炸虾饼好弹牙,热辣辣又有虾嘅鲜味,加埋个甜酸酱,又系一个送饭佳品😻。特饮珍多冰椰汁够椰香,啫喱够滑👍🏻。最惊喜系咸柠🍋七竟然原罐七喜上,加埋个咸柠,两者沟埋够晒下火。两个人份量非常足。🥰一个美好嘅夜晚就由一餐美好嘅外卖做完结,完美。🥰
特饮珍多冰椰汁够椰香,啫喱够滑👍🏻。
🥰一个美好嘅夜晚就由一餐美好嘅外卖做完结,完美。🥰
2022-03-29
10 分钟 (外卖自取)
  • 冻咸柠七
  • 珍多冰