2015-02-19
食铁板烧除左系味觉嘅享受外,亦系视觉上嘅享受。一边享受日式美食,一边欣赏师傅的厨艺,每道菜之间更有足够时间让你与友人小嚼几杯,顿时变得悠闲起来,是人生一大乐事。点了一个2人餐,$798,抱著不少期望,结果绝对没令我失望,更充满惊喜!叫了2杯cocktails, 佢落好重酒,酒味非常浓。若不喜太多酒味可要求减少酒之份量。墨鱼子鹅肝蒸蛋造型有心思,味道非常浓郁。食落口非常之热,质感软滑。虽然入面只得一小块鹅肝,但鹅肝既油香浸满成个蒸蛋,而且一啲都唔酥,蛋嘅香味同鹅肝非常之夹。银雪鱼煎得好香, 两面金黄。肉质好鲜嫩,咬入口滑嘟嘟,香味四溢。银雪鱼独有既味道有别于一般嘅鱼类,就算系唔欢喜食鱼既人亦会对佢产生钟爱,绝对必试。大虾虾肉大大旧而且美味多汁,绝对令人想慢慢品尝,细细咀嚼。虾肉爽口嫩滑,非常新鲜。只系略嫌放得太多油,令到放入口时有啲油淋淋。带子带子好大粒,师傅将佢一开四,上碟嘅时候用好多汁同油浸住。相比起前两款海鲜,带子则有点儿失色,鲜甜度较为不足。重点推介!牛柳粒配蒜片!佢嘅牛柳绝对有资格称得上best of the best。要揾好味嘅嘢食唔难,但好味到会产生一种幸福嘅感觉绝对系可遇
墨鱼子鹅肝蒸蛋
银雪鱼
大虾
带子
重点推介!牛柳粒配蒜片!
佢嘅牛柳绝对有资格称得上best of the best。要揾好味嘅嘢食唔难,但好味到会产生一种幸福嘅感觉绝对系可遇不可求。肉质淋得泥又能够有适当嘅咬口,非常鲜嫩多汁。当牛柳既香味系囗内飘逸,实在令人有种说不出的感动。到底有几好味有几幸福,绝对值得大家亲身去体会。
炒饭
其实味道不错,但较为平凡,而且唔系用肥嘟嘟嘅日本米,相比起之前嘅菜式则显得有点失色。
甜品:牛奶木糠布丁
''结挞挞''嘅质感形成一种好特别既口感。牛奶味非常浓郁,配合面层嘅木糠绝对系味蕾一大享受。
值得一提嘅系佢嘅酱汁亦非常美味,尤其欣赏白色果款,系mayonaise加咗好多野菜入去,非常醒胃。