2023-12-06
中菜黎讲连锁式嘅乐天王朝都算系我嘅不二之选,嘢食选择多又好食,地点又多数开设喺大型商场入边,非常就脚。菠萝咕噜肉最爱之选!因为大多数餐厅嘅咕噜肉唔系粉太重,就系炸得太干,但呢到嘅咕噜肉色泽红润、酸酸甜甜,肉质鲜美多汁,超级好食呀!四川辣子鸡丁呢个辣子鸡丁啱啱炸起上碟,咬落极度香脆,酥香惹味,辣椒香辣娓娓道来,系非常正宗嘅四川口味!皇朝担担拉面最怕食担担面会有一浸碱水味,但系呢一个担担面完全食唔到有碱水味,系属于质感较腍嘅面,但就系我最钟意嘅味道,因为腍身嘅面底可以更加挂汤,令芝麻酱和麻辣酱混合得更完美,加埋花生碎、芝麻等配料,添加口感,胃口大增!宫廷驴打滚甜品都系第一次食,佢系以糯米作皮,再卷入豆沙,表面放上黄豆粉而成嘅甜品,本身我对豆沙同埋黄豆兴趣不大,但加埋糯米皮,竟然非常之有惊喜,难怪朋友大力推介啦!
菠萝咕噜肉
四川辣子鸡丁