2018-08-16 159 浏览
皇冠冰室,有两间店,分别系长沙湾同旺角,系一间新既冰室。我叫左早餐A,系火腿鲍鱼丝通粉,西煎双蛋,牛油餐包,最后又点少得我最爱既冻柠茶呢。盛惠$38,冻饭加左$3。坐位都算阔落,但仍有进步空间,不过佢系一间冰室,所以冇咩问题。野食方面,先讲西煎双蛋,典型既爆黄煎蛋,煎蛋既圆周冇咩㶶位,个人比较喜欢冇㶶既煎蛋,所以几好。至于个主食,通粉保持到一定既硬度,弹牙,已经合格,加上火腿鲍鱼丝既份量都唔少,个鸡汤都ok。冻柠茶,唔会过甜,叫左少冰但都仲有较多冰,唯一既缺点。最后要讲既系牛油餐包,留到最后讲,因为佢意外地做左主角,留意番,皇冠冰室有卖面包,个餐包系热既,再加上佢绵绵既texture,令佢系依餐饭上面跑出,做主角。整体黎讲,可以一试再试。
皇冠冰室,有两间店,分别系长沙湾同旺角,系一间新既冰室。

整体黎讲,可以一试再试。
$38 (早餐)