2022-11-26 2160 浏览
☘️已经记不起上一次是什么时候食米走鸡了,记得第一次食是在长沙湾店,对上一次是在铜锣湾也已经很久了。今次同朋友嚟观塘呢间应该系比较新嘅,响栋活化工厦the wave 上面!☘️我哋𠮶晚好早去,差唔多系第一枱,以为呢度冇乜人知,结果我哋一边食嘅时候就不断有客人上嚟,weekday 加上落雨,人都唔算少了。 呢间店地方都好大,装修有点像西餐厅,而且在门口还有个小小stage 放著结他和mic, 很特别😜☘️呢晚还是点了我最喜欢嘅麻辣鸡锅,上桌就闻到好香嘅香菜麻辣味,服务员还会帮著点上火,在面前一直捣匀,让火烧了一会就可以吃了! 我哋叫嘅系2-3人份,大部分都是鸡腿肉,而且份量很多,啖啖肉食得好痛快😋😋😋 味道一如既往的好,我哋只系点小辣不过都几麻辣吓,所以唔食得辣嘅真系要谨慎😂 ☘️食鸡食得七七八八就可以叫服务员加汤打边炉,因为已经有啲饱,所以我哋只点咗饺子拼盘,手打丸拼盘,杂菌拼盘和冻豆腐,呢度有个好处就系有啲食材是可以叫半份的,最适合人少又想食多啲不同种类嘅客人👍 个鸡锅因为本身味道好浓,所以就算加水之后仍然味道很香,都不需要再点调料了! 这个鸡煲确实好味,肯定过一阵子又会再心思思想嚟😜

这个鸡煲确实好味,肯定过一阵子又会再心思思想嚟😜

饺子,手打丸拼盘
麻辣火锅