2024-07-14 3103 浏览
如果蛋包饭分级数的话,OMU Cafe简直就系蛋包饭的天花板级别。餐厅环境同食物都相当精致,入到餐厅就留意到音响,原来同我一样都系用Marshall音响。采用日本鸡蛋及高品质食材的原因,食物定价稍高,见惯世面嘅我😂当然唔会因此动摇食蛋包饭嘅决心,入得嚟就点最好嘅蛋包饭。结果无令小编失望,今次的体验相当好!正餐份量颇多,店员会细心问到要唔要少饭,如果一人就餐的话,建议选择小饭。二人就餐如果食量较少的话,可以考虑先点一份标准份量的餐,然后再决定再点些别的食物。肉欲无穷 - 烩牛肉汁和牛汉堡配脆香鸡扒蛋包饭《重点推荐》 $138坊间嘅牛肉饭肉汁系无法与OMU相媲的,因为这里的牛肉汁唔止有汁,重有原整的薄切牛肉。一寸厚手打和牛汉堡,老实说就算拿挽肉と米的汉堡亦难分高下。巨人份量脆香鸡扒,鸡皮煎得好香脆之余 鸡肉仍然嫩滑,十分出色!蛋包饭的鸡蛋仍然系流心,就算只系肉汁配蛋包饭已经好好食,食完肉欲无穷之后嘅小编已经返唔到转头。Matcha Latte $44(套餐$29)偏爱绿色食物嘅小编,今次就点左Matcha Latte。小小甜,食饱再喝都唔会觉得滞,抹茶味可以再浓小小就完美啦!自家制焦糖

Matcha Latte $44(套餐$29)

自家制焦糖 日本鸡蛋布丁配咖啡忌廉 $43
布甸质地厚实,蛋味香浓,配搭软滑的Cream。呢个饭后甜品简直系锦上添花。

另外,OMU 早餐也相当吸引,日后打算先吃个Brunch 再返工。希望会一直Keep到水准,以后再为大家试一下其他菜色!
午餐