2022-08-08
《第一郡 》深水埗真系越嚟越多好嘢食🤩一直听人介绍话呢间好好食,系附近做完嘢就过去试下🤪地方唔算大,大概夜晚六点过去等咗半个钟左右🫣嘢食又真唔错㖞🤩‼️但地方较细,坐得吾系好舒服下次会外卖翻去🤣---🦀蟹膏蕃茄汤檬粉($60)满满的一碗🤩配料有:猪红,扎肉,头卜,同埋佢哋最出名呢蟹膏蛋饼😍‼️呢旧蟹膏蛋饼,超香浓蟹味🤪劲鲜甜,蟹既所有精华系晒呢个蛋饼到🤪口感似蜂巢豆腐好索汤🤣好好食 个蕃茄汤好浓,偏酸的一个汤底,好开胃好好飮,檬粉岩岩好煮到,好挂汤😆猪红系我细个食嘅猪红味道(有无人明我讲咩🤣)爽口吾会夹散果只,份量都几多几大碗🤩唯一吾好食完好颈渴 🌱斑斓叶绿豆糕($15)好烟韧😍😍吾会太甜,淡淡斑斓香 吾算浓绿豆蓉好绵,好夹 好好食🤪 🌯烤猪肉面包($58)想试埋佢个烤猪肉,所有叫埋🤣👧🏻本时好怕食越南法包,因为每次都会食到个口损晒‼️今次呢个竟然无‼️ 个法包焗到真系外皮脆内软😍吾系平时出面果啲成个包好脆咬都咬吾郁食吾到面包果只‼️ 烤猪肉吾鞋吾干浓味,加上佢啲配菜食,几好食几香口,份量都大,两个人share食岩岩好🤪---(5🧸为满分)卖相:🧸🧸🧸味道:🧸🧸🧸🧸环境:🧸🧸价钱:🧸🧸
---
🦀蟹膏蕃茄汤檬粉($60)
唯一吾好食完好颈渴
🌱斑斓叶绿豆糕($15)
好烟韧😍😍吾会太甜,淡淡斑斓香 吾算浓
绿豆蓉好绵,好夹 好好食🤪
🌯烤猪肉面包($58)
想试埋佢个烤猪肉,所有叫埋🤣
(5🧸为满分)
卖相:🧸🧸🧸