最近考完试,趁暑假未开始忙就过黎试呢间既炭烧咖啡格仔饼($25) 🧇 佢系即叫即整,落单先加咖啡粉落蛋浆整份饼,烘个阵已经闻到超浓既咖啡香😭 师傅仲好体贴,加馅料之前问我使唔使调整份量!我听闻呢间整得几大份,所以叫左少牛油,费时之后济到食唔晒😂师傅整好递俾我个阵有啲吓亲,佢哋真系好慷慨,份格仔饼应该有成三寸厚,擘大个口先勉强咬得晒两层🤯 一攞上手热辣辣,一定要即刻食先食到佢格外香脆既外层💥 平时其他店铺既格仔饼都偏淋,食咗一两啖已经开始济😵 呢间将佢烘到脆卜卜,入面依然软熟同有啲QQ,多重口感啱晒我😛 开头个阵蛋香同咖啡既炭烧香都好突出,食到后半部啲花生酱、炼奶、糖粉、牛油等等都同块饼捞埋一齐~我越食越上瘾,唔使十五分钟就清晒🤤唯一美中不足就系烈日当空系街边食到流晒汗🥵加杯冻茶消暑就啱晒😙今日午餐系平民价钱既星级味蕾体验✨
2020-06-01
  • 格仔饼