2018-10-04
上品火鍋料理今晚放工同朋友去上品火鍋食晚飯~我哋叫咗個原鍋花睇雞燉翅群鍋,店員幫我哋分,仲好貼心咁發現有一個朋友未到,搵個蓋幫佢蓋住保溫,令佢食到嘅翅仍然係暖暖的~當然,個翅真係十分鮮甜!我哋5個人分,每人可以分到兩碗之後,我哋叫咗幾隻花足蝦享受下!我哋仲叫咗個美國桶蠔同埋花甲雙拼。蠔要注意返自己喜歡嘅熟度,我食嘅第一隻蠔就熟咗少少,而第二隻蠔我注意返個時間,熟度啱啱好!又肥又鮮甜!炸響鈴亦都係值得一讚的!我自己唔中意落響鈴打邊爐,但上品提供埋酸甜醬,咁我就決定試下就咁食啦,點知真係一試難忘!個口感就好似炸餃皮咁樣,甚至比炸餃皮更加脆!另外,安格斯肥牛同新鮮牛柳粒都冇令人失望!牛柳粒更貼心地列明最住烹飪時間,令食客唔需要擔心牛柳粒會太熟太硬嘅問題~跟足4分鐘呢個時間,牛柳粒嘅熟度剛好,入口即化~最令人意外嘅係海鮮拼盤條魚,店員提醒之下先知道原來仲可以另炸,變成另一道炸魚頭!整體嚟講,今次嚟到上品真係感受到好高級嘅享受,環境乾淨,店員服務態度亦都唔錯,一定會推薦朋友再嚟食!
今晚放工同朋友去上品火鍋食晚飯~
當然,個翅真係十分鮮甜!我哋5個人分,每人可以分到兩碗
之後,我哋叫咗幾隻花足蝦享受下!