2021-08-11
已经唔系第一次黎食哩间韩国炸鸡店,之前食过几次,每次都能够保持质素,今次就黎试下铜锣湾哩间分店。铜锣湾店环境超级阔落,空间感十足,仲要有落地玻璃,可以望到海景,而且餐厅门口位置有沙发凳,就算等紧位都有地方坐。佢既炸鸡有好多款唔同既口味,今次同朋友就拣左我最钟意既蜜糖蒜香味。🍗蜜糖蒜香烤鸡(无骨) $205烤鸡上面加上唔少炸蒜,所以食落去好香蒜味,表皮香脆,用左酱油、蜜糖加埋蒜蓉一齐烤制,酱汁微甜咸香,非常入味,肉质亦唔鞋,味道的确唔错。🍳蟹籽沙律酱芝士鸡蛋卷 $128鸡蛋卷里面加上软滑既车打芝士同莫萨里拉芝士,芝士份量唔少,所以切开时可以见到些许拉丝效果,鸡蛋卷入口嫩滑,食落有层次,而且鸡蛋面头既明太子酱劲香,加埋蟹籽同埋沙律酱,味道好夹。整体黎讲,餐厅环境相当宽阔同舒适,仲要可以望到海景,而且食物亦有质素,值得一试。
🍗蜜糖蒜香烤鸡(无骨) $205
🍳蟹籽沙律酱芝士鸡蛋卷 $128