2022-07-15
之前睇过报道介绍NUTTEA ,好吸引,令我成日心思思想试。NUTTEA同其他茶品店唔一样嘅地方系佢哋用坚果奶调制饮品。坚果奶包括五种坚果:杏仁、腰果、核桃、榛果同夏威夷果仁,感觉上好健康。我经过Nuttea好几次,都见到好多人等紧攞饮品。有次我见冇乜人,谂住可以去买,点知原来佢哋有好多网上订单,要等30分钟先有,于是我就放弃咗。今次见到冇人,又同店员确认咗唔使等之后,终于买到啦!我买咗两杯都系夏季限定嘅饮品:芒芒坚果奶盖茶($45)奶盖非常厚,果仁味浓郁,有种一试就爱上嘅感觉。芒果肉新鲜,粒粒香甜。茶底清香回甘,一啖彷如置身幽静嘅山谷,暑气全消。椰子水坚果奶盖($45)椰子水纯天然,冇加任何糖分,饮落清爽冇负担。混合坚果奶盖一齐饮,口感顺滑,有别于传统由牛奶制成嘅奶盖。下次我都可以先喺OpenRice 网上落单,然后再去提取饮品,咁就方便快捷好多!
芒芒坚果奶盖茶($45)
椰子水坚果奶盖($45)