原谅我圣诞节嘅食评宜家先有时间写,因为实在太忙,但忙到训都无时间嘅情况下,都要话反比大家听大坑哩间新店-角川。角川系日式串烧为主,所以有大量日本清酒系好合理嘅。(其实咩酒都有咁滞)就选唔识拣都唔使惊,两位亲切嘅老板都会续一介绍反。串烧店有猪手?放心,唔系南乳猪手。哩个猪手软淋非常轻轻一咬即化开,但皮仲保持有啲Q弹嘅口咸。味道系日式酱油,加....咩咁香呢?一问下,系泡菜!汁都饮埋咁滞。烧猪豚肉腩片,外面烧得焦香不在话下,每一口油脂与肉香同时溢出,食腩就系要哩种感觉咋嘛。外面比较多见嘅系鸡肉棒,角川竟然有羊肉!实在系一大喜讯,但因本人都好喜欢食羊。羊肉无膻味,淡淡羊肉香不断飘向鼻腔。另外要讲下只蛋,蛋黄非常香浓却保持清新口感,肯定唔系普通货!串烧界嚟讲,烧鳝系一门我最紧张嘅一道,因为好睇师傅心机。刀工唔好,就皮肉分离,大家睇到呢张相首先系冇发生呢样野。烧功唔好就鱼肉干柴,我食完就话俾大家听非常多汁嫩滑。心机唔好就调味单调,角川有就著甜咸香方面著手。以下呢一款真系不得不写,大家估唔估到系咩?系鸡尾,太惊喜了!佢哋用咗日本嘅鸡,所以油脂上比例只小少一大半,反而仲食多份清香鸡味,但再烧香口啲仲

以下呢一款真系不得不写,大家估唔估到系咩?系鸡尾,太惊喜了!佢哋用咗日本嘅鸡,所以油脂上比例只小少一大半,反而仲食多份清香鸡味,但再烧香口啲仲正。