2023-12-28 119 浏览
老公下星期要去公干,作为好老婆嘅我当然要送个充满惊喜既一餐俾佢🗣️不二之选一定系屯门嘅八方庭💕之前食过食材新鲜又好味,店员友善又好客,好嘢当然要分享啦🫂▶️ 脆米焗中虾 ◀️ 啲脆米外脆内软,口感超正。虾超级新鲜又美味,肉质仲爽手弹牙添!厨师好有心思,摆盘摆得好靓,好有特色!🙆🏻‍♀️▶️ 辣子鸡炸大肠 ◀️ 老公最爱!够哂辣味!辣子鸡炸大肠,呢个菜式可谓是川菜中嘅传奇佳肴🌶️。辣子鸡肉质鲜美,配上香辣爽口嘅大肠,每一啖都是惊喜满满😲。鸡块炸至外皮酥脆而内里保持了肉汁,咬落去嘅时候那种脆皮同多汁嘅鲜嫩完美结合,实在太过瘾🤤!大肠处理得好干净,炸到金黄香脆,外酥内软,入口即化,喺麻辣嘅刺激下更加突显出大肠本身嘅美味。啲辣椒同花椒嘅香气飘逸四溢,吃著吃著就会觉得全身暖笠笠嘅,真系够火暖心窝😌。𠮶霎那间,口腔里嘅香辣味道与肠粉嘅滑润相得益彰,就好似一段完美嘅组曲🎵。喺辣味中隐藏住嘅微微甜味,攞嚟开胃消脂,咁样既能满足欲望,又能唤醒味蕾,实在系绝妙之选👌🏻。总结来说,辣子鸡炸大肠绝对系个值得一试嘅好菜,每次食都似乎有一种经历了味觉挑战又大满足嘅感觉,真心推介俾钟意川菜嘅食客哋,记住唔好错过喇!💥👍🏻▶️ 鸳鸯

▶️ 鸳鸯水库鱼头 ◀️ 大量调味配料!令人惊叹🫶🏻正呀!鱼头又香,肉质又嫩,辣味够哂,一定要嗌!🙋🏻‍♀️

▶️ 老坛酸菜鱼◀️ 老坛酸菜鱼,一道风靡味蕾嘅川菜经典😋。𠮶种扣人心弦嘅酸菜香味,同新鲜鱼肉嘅绝妙结合,真系令人回味无穷🐟。啲酸菜经过特别发酵,带有一种独特嘅酸香,满足咗人对酸嘅深度需求。佢嘅酸味能够唤醒你所有嘅味蕾,令成道菜式变得活泼起来🍲。喺热腾腾嘅汤里面,酸菜嘅每段丝都散发著令人难以抗拒嘅诱香。而讲到鱼肉,选择新鲜滑嫩嘅鱼块,每件都煮得恰到好处,质感嫩滑又入味😍。鱼肉吸满咗汤汁中嘅精致酸香,唔会过于腥或者浊,只留低最纯粹嘅鲜甜与爽口。呢款酸菜鱼,汤头鲜美,酸中带香,鱼肉与酸菜嘅搭配真系无懈可击,每一口都是味觉上嘅极致享受👏。仲有,呢个汤喝落去暖笠笠嘅,无论系凉天还是心情需要慰藉嘅日子,都能够为你提供一份心灵上嘅满足感🌟。食过老坛酸菜鱼之后,就会明白点解咁多人爱上咗咁简单却又复杂嘅味道——酸而不过,香而不腻,真系置身食客嘅心头好💖。要试到一尝真滋味,嚟碗老坛酸菜鱼,绝对系决择无疑🔥。
同店员讲想book定下星期再食,无位了好可惜啊!如果大家要食要尽早book啊!🥲