2022-10-28 137 浏览
早排黎过食lunch,其实好想试个酸菜石斑,但黎海南鸡餐厅唔食海南鸡又好似有啲过分,所以特登再黎试过。我同朋友18:30到,好在黎得早,转个头就full house 左。咁首先就梗系要讲下个酸菜石斑啦,上枱𠮶下已经bling bling左,因为眼见啲鱼块块都好大块同好厚肉。而且个鱼入口即融。不过最开心系因为佢用石斑所以无泥味,另外仲有好多菇同芋丝,呢个如果连埋饭食真系一流呀~之后想讲下个火焰椰子冬阴汤,上菜时侍应姐姐倒左啲酒喺个椰壳再点火,佢仲会用个转盘转个椰子,咁个著左火既椰子就系咁转。好啦睇完表演就要试味啦,酸酸辣辣真系好冬阴功,入面仲有好多料,真系饮完都少少饱~至于个黑松露墨鱼虾多士,佢真系有好香既黑松露味,上面加左麻酱,食既时候仲脆脆地好香口。而个海味豆腐都好味既,但令我有啲惊喜既位系上面既瑶柱系炸过既,好脆~最后就系个甜品啦,佢叫飞雪小白兔,其实唔知咩黎,不过佢英文系yoghurt,咁所以我就想试下啦,但原来其实系椰汁糕, haha, 不过个椰汁糕好好食,唔会太甜,而且卖相太可爱,唔舍得食。

海味豆腐

飞雪小白兔
凤梨凉瓜干贝炖龙骨
椰奶黑金龟苓糕
题外话/补充资料: 其实餐牌上有个椰奶黑金龟苓糕,睇相系煎既龟苓糕,朋友无兴趣所以无叫,下次想试下~
2022-10-24
海味豆腐