2021-05-30
话说本人好钟意食芝士蛋糕,但要揾到好味而又唔太贵嘅芝士蛋糕唔系咁容易😔但系,最近我发现咗新大陆!🤩🤩🤩星期六去同事屯门屋企玩,晏昼喺雅都GoGo Mall食嘢,临走𠮶阵见到有间新开嘅芝士蛋糕专门店,个名又几特别㖞,叫YuMo Cheese,好日式嘅感觉,望落啲蛋糕都几吸引,就买几件上去晏啲做下午茶😎😎😎我拣咗朱古力芝士蛋糕,其他人分别拣咗原味烤芝士蛋糕、北海道双层芝士蛋糕同埋草莓抹茶芝士蛋糕,1人1款咁可以试唔同味道🥳🥳🥳下午茶时间终于来临,一打开,每件蛋糕都独立用个扇形纸盒装住,方便拎起嚟食,抵赞!而每件蛋糕都比连锁店𠮶啲厚身,抵食!至于味道方面,朱古力芝士蛋糕:朱古力香浓又唔太甜,十分滑溜,好好食!原味烤芝士蛋糕:实的的,绵滑中渗出好清新嘅柠檬味,食多几件都唔惊漏!北海道双层芝士蛋糕:口感比较松软,芝士味非常突出,只系略嫌融得比较快,建议喺雪柜拎出嚟之后要快啲食🙈🙈草莓抹茶芝士蛋糕:卖相红红绿绿好靓,中间层抹茶奶冻好香好滑,少少苦,茶味香浓,加埋啲新鲜草莓,好夹!今次一次过试足4款高质芝士蛋糕真系好难得好满足,下次要再试埋其他!😋😋😋
但系,最近我发现咗新大陆!🤩🤩🤩
至于味道方面,
朱古力芝士蛋糕:朱古力香浓又唔太甜,十分滑溜,好好食!