2020-09-14
星宴"二头鲍鱼六道菜套餐". 原价 $1,088一位. 快闪价$680一位. 当然要嚟就下啦. 套餐包括:星宴招牌烧味拼盘 (蜜汁半肥瘦叉烧、脆皮烧腩、香麻海蜇)松茸花胶炖响螺汤 / 鲍鱼四宝羹黑松露杂菌和牛盒 / 金腿蛋白蒸星斑球 鲜虾荷叶饭贵妃蛋白杏仁茶伴士多啤梨脆奶两个人去啱啱好每样要一客. 可以试齐哂 鲍鱼四宝羹, 食唔出有咩特别. 普通羹汤既味道. 比较喜欢松茸花胶燩响螺汤, 清得嚟好够味除咗套餐之外. 我地重叫咗葡汁焗响螺同埋酿蟹盖嚟试焗响螺上枱非常之热. 攞盘好窝心, 已经有餐巾放系螺尾度方便你HOLD住食. 但蟹盖我就觉得北角海逸轩好味D. 呢度既SOURCE太重味. 唔系好食得出蟹既味道嚟到重头戏二头鲍. 见到都开心. 真系第一次食咁大只鲍鱼. 煮得非常淋滑. 个鲍汁亦非常出色. 好食到我攞埋和牛盒个包嚟点个鲍汁和牛盒同蛋白蒸星斑球就各有千秋. 一清一浓,各有特色. 蒸星斑鱼滑蛋亦滑. 一入口好快就可以"sir"落肚和牛盒, 黑椒味味浓. 和牛亦软熟. 唔会输既组合唔好以为睇相样样都好似好少咁. 其实嚟到呢到已经好饱. 个饭直头食唔落要打包. 全晚最失色
套餐包括:
星宴招牌烧味拼盘 (蜜汁半肥瘦叉烧、脆皮烧腩、香麻海蜇)
松茸花胶炖响螺汤 / 鲍鱼四宝羹
黑松露杂菌和牛盒 / 金腿蛋白蒸星斑球
鲜虾荷叶饭
贵妃蛋白杏仁茶伴士多啤梨脆奶
两个人去啱啱好每样要一客. 可以试齐哂
除咗套餐之外. 我地重叫咗葡汁焗响螺同埋酿蟹盖嚟试
和牛盒同蛋白蒸星斑球就各有千秋. 一清一浓,各有特色.
蒸星斑鱼滑蛋亦滑. 一入口好快就可以"sir"落肚
和牛盒, 黑椒味味浓. 和牛亦软熟. 唔会输既组合
全晚最失色既都可算系个甜品. 杏仁茶还OK. 但个士多啤梨脆奶就唔多得. 试咗一啖就放弃咗. 个脆浆又厚又唔好味. 唔得
总括嚟讲, 星宴食物相当OK. 以后除咗天龙轩之外, 星宴绝对会系我中餐庆祝既又一选择. 另外值得一赞既系星宴既服务真系唔错. 非常贴心到位. 整体嚟讲系一餐相当愉快既晚餐.
当晚经理见我地食得开心, 重向我地推介咗佢地另外两个套餐. 而我地亦即时订埋位. 到时食完再同大家分享