2018-02-11
作为钟意食日本嘢嘅港女 除咗成日会试特色小店之外 其实都几常帮衬啲连锁寿司餐厅😂 贪佢无伏 有一定嘅质素保证寻日系维园年宵第一日开张 成个铜锣湾都好多人啊😂😂 为咗避开人流我哋去咗百德新街𠮶间千両食个快嘅话就话食个快 但系原来都几多人排😮 排咗10分钟到啦 入到去唔知点解听到周围好多普通话 乜原来依家啲大陆同胞钟意食千両咩😑又嚟偷懒一张图post晒嘅时候 叫咗三文鱼腩 八爪鱼 香辣三文鱼 牛油烧带子 蟹子军舰 甜蛋寿司 烧左口鱼🙊 八爪鱼讲真麻麻哋 咬唔开🤯 但系其他都好正常 其实我几钟意千両个甜蛋 几甜又唔鞋 好怕𠮶啲浅黄色然后好干身嘅甜蛋🤧 个烧带子都好香牛油味 唔错唔错另外又叫咗个炸鳗鱼卷 都OK 口感几特别因为紫菜会炸到有啲脆😮 寿司其实系热 但系捞埋啲蟹子又中和返啲 只不过如果钟意寿司饭系粒粒分明嘅朋友就要留意啦❗️ 炸过会热 所以啲饭就可能同你平时食𠮶啲有少少唔一样 最后埋单好似250几 总结嚟讲都系一贯千両水准啦😂 唔会唔推介👌🏻