2023-09-19
今次试左呢间主打泰猪锅既特色泰国餐厅, 系香港都系第1次见呢种可以同时打边炉同烤肉既锅具, 几新鲜又方便.泰国烤锅 $298 - 香茅椰汁鸡汤, 个汤好浓香茅味, 带小小酸, 加埋椰汁令汤底更清甜丝滑- 小火山牛骨船汤, 比椰汁鸡汤更浓味, 有小小似泰式船面个汤底.小火山泰猪锅并盘(250g) $20手切泰式猪颈肉| 波兰A级无骨猪腩| 伊比利亚黑毛猪梅花肉| 北海道千岁う米豚4款猪肉既肉质都非常唔错, 尤其系猪梅花肉, 肥瘦分布均匀, 食落肉质十分鲜嫩. 另外千岁う米豚肉质就带小小甜味, 都非常推荐.另外我地仲叫左份金边粉, 渌落去可以索哂汤底既精华, 都非常好味. 泰式猪梅花肉片(100g) $68我地另外追加左份猪梅花肉片, 肉质同并盘一样十分鲜嫩, 中间仲附带左只生鸡蛋, 沾左蛋汁之后既肉片会更加嫩滑. 小火山三味刺身一口盛合 $138宫城县生蚝 | 芭拉三文鱼|生虾生蚝大只juicy, 配搭上面既辣酱同炸蒜, 鲜味同辣味同时系口腔爆发. 生虾上面配搭左泰式酸辣海鲜酱, 令生虾味道更加提鲜. 而三文鱼亦都够厚身肥美. 碟豆花芒果糯米 $38芒果够甜, 卖相又够靓芝士奶盖泰式奶茶
泰国烤锅 $298
小火山泰猪锅并盘(250g) $20
泰式猪梅花肉片(100g) $68
小火山三味刺身一口盛合 $138
宫城县生蚝 | 芭拉三文鱼|生虾
碟豆花芒果糯米 $38
芒果够甜, 卖相又够靓
芝士奶盖泰式奶茶 $58|泰式青柠梳打 $48