2024-09-27
今晚同男朋友约咗系「一锅堂」👩🏻❤️👨🏾是晚餐,一间喺旺角嘅任食火锅餐厅。今晚假日,餐厅真系好多人哦!庆幸我哋预早咗Book定位~我哋一入座,就叫咗一个沙参肉竹鲨鱼骨汤嚟。呢个汤底好香,香味滑入口腔,劲有层次。我食到lam lam 脷👅,材料十足,非常鲜甜!我哋又拣咗晚餐 Set B ,当中嘅美国安格斯牛肉就系大大只 嘅 劲厚肉! 又creamy 又fresh,另一款我留意嘅就系酱爆濑尿牛丸。佢哋用牛油煎至金黄色,口感又香又嫩,每一咬都有爆炸性嘅口感,仲有强烈咸鲜味🤘🏻。再嚟就系我哋嘅花雕浸安格斯牛肉,真系食得出肉质鲜嫩多汁 👍🏻。入口细腻,肉质丰满结实,纹理如大理石般分布于肉上,每一口都可以感受到呢种独特嘅口感。最后,一定要赞扬下呢间餐厅嘅装修同摆盘技术。同一种食材可以准备晒几十种菜式供客人选择✨️真系物超所值!我哋绝对会再光临。👍🏻👍🏻