2023-06-30
🥢🥣🥛一间中规中矩嘅茶记🆗中汤晚市套餐会跟中汤和西汤,我哋拣咗中汤。都几足料,有瓜、猪骨、粟米,但个瓜吾淋。🆗 是日蒸鱼(豉汁蒸仓鱼)-$76即叫即蒸,豆豉就甘食几好味,鱼肉尚算嫩滑,有姜葱喺面,但豉油冇咩味。🆗铁板珍宝杂扒配薯菜- $101用铁板上,真系好热,汁会另上,倒啲汁落去𠮶阵咋咋声。杂扒有牛扒、鸡扒、猪扒各一块,另外仲有条大肠仔,少少粟米同埋一旧西兰花,而薯菜就系薯条。鸡扒最出色,鸡皮好脆,猪扒都吾错,易咬,但牛扒好快会过熟变韧,薯条就正常,但倒左汁落去会淋左。黑椒汁吾系好够惹味同吾够多。跟餐嘅牛油餐包热辣辣,软熟得来充满牛油香,个包好食。🆗热华田唔使加钱嘅饮品,正常🔘红豆冰 - +$7红豆好硬,味道较淡吾够甜,吾推荐🔸小皇子冰室🔸地址:观塘成业街15-17号成运工业大厦地下1号舖#晚餐 #冰室 #茶记 #港式 #小皇子冰室 #观塘 #dinner #茶餐厅 #杂扒
🥢🥣🥛
一间中规中矩嘅茶记
🆗中汤
🆗 是日蒸鱼(豉汁蒸仓鱼)-$76
🆗铁板珍宝杂扒配薯菜- $101
🆗热华田
唔使加钱嘅饮品,正常
🔘红豆冰 - +$7
红豆好硬,味道较淡吾够甜,吾推荐
🔸小皇子冰室🔸
地址:观塘成业街15-17号成运工业大厦地下1号舖