2009-08-13
2003年第一次去, 印象好深刻系因为佢d野超新鲜超好食即使最平凡既蟹子都令我回味无穷, 咬落去就好似食爆炸糖咁会爆架!佢既稻庭冷面更加令我难以忘怀.... 琴晚再去, 质数依然咁好!点左个$468 套餐, 一支sake, 当然仲有我既至爱(tempura)稻庭冷面好似第一次食xx拼盆系冇三文鱼既, 太开心啦!!!!佢既otoro真系入口即溶, 好有鱼味! 无得顶!食埋中toro, tuna, 仲有带子.... 真系好满足!到佢既冷面, 上得好靓. 每条面都好"烟 un", 好好"jill" 因为粗幼适中, 浸一浸就可以完全吸晒汤汁既味道而条面中间唔会有面粉/淡味最重要既系, d冷面真系好冷好够冻!o系其他地方真系揾唔到咁好食既冷面个套餐有一个煎鱼(甜甜地, 我唔钟意), 有一个汤(ok), 一个icecream (普通野)叫o个阵都唔知有咩. menu 又唔清楚!! 搞咩?翔太可以o系铜锣湾屹立不倒咁多年, 日本人顾客仲多过香港人, 足以解释佢d野几咁好食不过令我感动既系, 咁多年黎佢都可以保持咁高既质数!!
佢既稻庭冷面更加令我难以忘怀....
琴晚再去, 质数依然咁好!
好似第一次食xx拼盆系冇三文鱼既, 太开心啦!!!!
佢既otoro真系入口即溶, 好有鱼味! 无得顶!
最重要既系, d冷面真系好冷好够冻!
o系其他地方真系揾唔到咁好食既冷面
叫o个阵都唔知有咩. menu 又唔清楚!! 搞咩?
不过令我感动既系, 咁多年黎佢都可以保持咁高既质数!!