2020-12-09 135 浏览
平时我都无几可会入黎天水围,琴日因为要探亲戚先摸住GPS入黎 黎到见到附近有间天一商城,有d肚饿但又因为早左过黎未到同亲戚食饭既时间,所以谂住睇吓间商场有咩小食可以顶住先。入到商场见到地下有1-2间茶铺,但都净系得野饮无野食,谂住行埋顶层3楼望吓,一上到3楼我就已经闻到一股淡淡既鸡蛋仔味,我沿住气味黎到一间叫做「聚点」既台式奶茶舖,见到有得卖鸡蛋仔同埋各种既野饮,我见鸡蛋仔阵味咁香,于是就叫左杯芝芝新界牛同埋鸡蛋仔,因为野饮搭鸡蛋仔有优惠。等左2-3分钟就有得攞,都算快既,舖头员工既服务都无错,起码会主动介绍产品。好啦,入正题,首先个鸡蛋仔好脆好香鸡蛋味,甜度亦都啱啱好,绝对唔输俾旺角个d旺区既小食店,甚至我觉得依间仲好食d舔。其次就系杯芝芝新界牛,可能因为我钟意饮奶盖既关系,我真系好钟意杯野饮,d奶盖真系好香,无得输,虽然饮依d会好济,但真系好好饮。之后我问亲戚知唔知依间野,佢话有听闻过,好似系新开既。我下次入黎都会再黎返依间食,依间值得再帮衬。
等候时间
3 分钟 (外卖自取)
  • 芝芝新界牛
  • 鸡蛋仔