2022-03-31 197 浏览
一间好有惊喜嘅意大利餐厅当日系星期六都竟然有set lunch好抵食 而且成个感觉好chill 好渡假风强力推荐大家去试吓Set lunch$198➪1 𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿 + 𝟭 𝗠𝗮𝗶𝗻 𝗖𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲◀︎ 𝗖𝗹𝗮𝗺𝘀(𝘀𝗲𝘁 +15) ▶︎ 超香浓既茄汁汤底 有好少既辣度clam既份量好多 个人发现咗个食法就系拆晒啲壳剩翻D肉同个汤底一齐食 好似饮紧极香浓嘅茄蚬汤咁 鲜甜开胃❥❥𝘚𝘤𝘰𝘳𝘦: 7.9/10◀︎ 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗦𝗼𝘂𝗽) ▶︎ 劲香浓又有鲜味 虎虾好大只 仲要有蚬同鱿鱼圈用黎点埋面包食都好正❥❥𝘚𝘤𝘰𝘳𝘦: 7.9/10◀︎ 𝗢𝘅 𝗖𝗵𝗲𝗲𝗸 𝗽𝗮𝗽𝗽𝗮𝗿𝗱𝗲𝗹𝗹𝗲 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮 ▶︎ 𝗦𝗼 𝗳𝗮𝗿食到呢度都好有惊喜听过餐厅都出名手打意粉所以决定试下面条属于粗身阔条形状 而且而有厚度口感淋得黎 烟韧弹牙 好特别 个人觉得好难可以做到咁牛面肉肉质鲜嫩,份量超多食到最尾都仲有 不过食到尾有丁点咸 但可以接受❥❥𝘚𝘤𝘰𝘳𝘦: 8.1/10◀︎ 𝗦𝗽𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 ▶︎ 份量系半只春鸡 肉质好嫩滑似系慢煮既质感 鸡皮微脆底层仲有炒香咗既蘑菇同菠菜味道虽然唔算太浓 反而仲吊起肉味❥❥
强力推荐大家去试吓

❥❥𝘚𝘤𝘰𝘳𝘦: 8.4/10

◀︎ 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 𝗪𝗶𝗻𝗲 ▶︎ $65
终于饮偏甜身既白酒要试
好smooth 好易入口

◀︎ Passion Fruit Bellini ▶ $68
热气果味就唔系好饮到 但比较酸
配呢类重口味既食物又几唔错👍🏻