2019-12-22
Baby, it’s time to fed up for the cold weather❄️🤣*****见呢几日天气开始转凉, 就拉左我嘅好朋友去做增肥运动😌 因为要好好咁迎接冷天嘅来临🤩所以我地就黎到大角咀揾呀表叔打边炉!!!😽🤗:::•《表叔海鲜火锅》位于大角咀福全街💕地铁旺角站Exit A2出左行大概行8分钟就到噜😗 不过我果日就系公司楼下搭一架46号小巴去到大角咀街😌😌😌 落车行3分钟左右就到好方便😎 我知道打边炉系香港人冬天必备良药, 而呢种港式边炉就真系唔系到到做得好...除左九龙城之外, 大角咀呢间都真系唔错😍• 今日嘅主角有:1). 枝竹豆腐鱼头锅 $108想清啲但又唔想咁寡就叫左呢个汤底😋 好鲜甜, 三样都系我至爱!!!🤤 啲𩠌真系要留至最尾先食...因为会好入味🤩*2). 手切顶级牛颈脊 $148我地谂住第一次食就试个入门级牛肉🤣 肉味都好够浓, 本人算几挑剔都觉得好满意😌 就咁睇份量唔算多, 但唔知系咪因为都叫左好多其他野好似食极都仲有咁🙈*3). 手切牛胸爽 $98呢个钟意食牛系必叫良物!!!!!😍 黎到见到绝对系物超所值同性价比高🥳 每一片食落去都系para
所以我地就黎到大角咀揾呀表叔打边炉!!!😽🤗:::
•《表叔海鲜火锅》位于大角咀福全街💕
• 今日嘅主角有:
1). 枝竹豆腐鱼头锅 $108
2). 手切顶级牛颈脊 $148
3). 手切牛胸爽 $98
呢个钟意食牛系必叫良物!!!!!😍 黎到见到绝对系物超所值同性价比高🥳 每一片食落去都系paradise💃🏽
4). 脆鲩骨腩 $68
不得不提就系呢到嘅脆骨腩系我食过咁多间边炉觉得最好食, 最冇泥味🥰 都系果句, 性价比都几高! 60几蚊但有好多旧🙈🤣 每一口都系爽脆, 高分Pass👌🏽
5). 蟹籽墨鱼滑 $78
食到呢到已经饱饱地🤫 但都停止唔到我继续食好西~~~ 墨鱼滑冇其他咁有惊喜但才都好食😋 我都钟意啲墨鱼滑上会加蟹子, 一粒粒更加爽口😙
6). 即炸响铃 $45
两个人食都真系唔好叫, 因为佢又脆又好邪恶...加上佢有好多条😆😆😆 真系会食唔晒, 食太多会好滞🙊
7). 蜂巢冻豆腐 $38
我至爱嘅冻豆腐❤️❤️❤️ 唔洗心急落一阵就食...起码渌到最尾吸晒啲味先食🤤
8). 油麦菜 $28
新鲜嘅菜永远都系最好食😚 菜唔怕食得多, 不过我就习惯一开头打边炉就渌菜食😽 罪恶感冇咁多🤘🏽
9). 天地一号苹果醋 $38
初初唔知仲以佢系酒, 但完来系苹果醋👅 真系见识少🙈 打边炉叫黎饮都唔错, 可以消滞😜
酱料选择刚刚好, 我需要嘅都有晒😙 个格钱都合理嘅, 我仲要清左人地成樽莞荽, BAHAHAHAHA🤣🤣🤣
呢间火锅绝对系会令我回头嘅其中一间👍🏽 份量样样都唔系足咁简单, 系多! 🤩🤩🤩 下次黎食一定会试下佢个新鲜手切牛肉🥩 见隔离枱仲有叫海鲜食都好似唔错🤤 唔通真系隔离饭香😌🤣
• 好食指数: 🌸🌸🌸🌸(5朵为最高, 叶为半数)
• 抵食指数: 🌸🌸🌸🍃(5朵为最高, 叶为半数)