琴日系同另一半拍拖6个月既纪念日, 所以中环收工后就去左附近H Code 一楼既Mojo Bristro食饭庆祝~~ 一入到去环境算唔错, 静静地, 就算楼下有酒吧都冇话好嘈倾唔到计~  因为有经Open Rice book台既关系 (有全单8折优惠!!), 所以职员知道我地系for celebration都好有心咁安排左窗边位比我地, 抵赞!!  去到叫野食, 见到有个menu系讲每日都有一款菜式做半价优惠!!!!!  我果日系星期五黎, 系做龙虾汤半价, 原本就谂住试试佢, 点知职员话如果享用左全单8拆优惠就冇得要龙虾汤半价, 咁我地就当然拣左要全单8折啦, 放弃左个龙虾汤~~  我地两个人叫左个烟熏三文鱼子蟹饼, 龙虾忌廉汁阿根廷红虾扁意粉, 美国猪鞍排配左个香草牛油炒杂菌同叫左杯cocktail, 最后再叫多左个朱古力brownie做甜品~~  野食黎到佢个presentation都OK既, 但份量就相对上细左D, 我同另一半都唔系大食既人都觉得唔多够饱, 本身想再加单, 但佢last order系9:30pm,  收11点, 所以已经叫唔切了 ~~   讲番d食物, 佢d野食整体都比较淡味, 个炒杂菌我地要额外加盐先觉得够味, 个红虾意粉都有同样情况, 个猪排呢就因为有跟埋个source所以叫做有D味, 叫好少少>< 所以整体食物味道我地都觉得好一般, 呢点餐厅可能要留意下~ 个朱古力brownie叫做全晚最高分既食物XDXD 我地两个人最后卖单接近HK$1000 (8折后价), 性价比唔算高, 如果食物份量大番少少会比较吸引~~
龙虾忌廉汁阿根廷红虾扁意粉
美国猪鞍排