2021-09-05
我个人推介头盘为帆立背,龙虾汤,主菜为蓝青口及法国蓝龙虾。餐酒为店长推介的白酒。个人不懂酒,但店长推介的的确啱我口味。店面地方不大,但坐位寛阔,而且店长态度亲和,喜欢亲民式的食客一定不会抗拒。今晚人均消费千几蚊,但物有所值。帆立背为北海道出产的帆立背,轻煎下,带有原本的海水咸味,但放心,唔会好似味精咁要你饮好多水。龙虾汤绝不欺场,浓郁的汤底系由多只龙虾炮制,香浓。入口依稀感觉到小小嘅粒粒,应该系龙虾壳打碎后嘅出品。口感,味觉不错。到第二主角蓝青口,初初一望似乎平平无奇,但细包发现,原来店方将青口控制在8成熟左右程度,入口滑溜无渣。配上店方嘅意大利青酱加面包,绝!到第一主角,法国蓝龙,个头细,但一入口就明白点解要俾多d钱去食。同波龙完全两回事。我先食肉,后再食虾膏,果种满足感,真系好难形容。仲有龙虾汁炒意粉,又系主菜以外嘅游击队,俾佢打低!总括而言,当小弟唔识嘢,但我觉得呢间餐厅除左店面较细,总体有90分评分。以上纯为个人意见。
仲有龙虾汁炒意粉,又系主菜以外嘅游击队,俾佢打低!
以上纯为个人意见。